De situatie bij de Roode Leeuw.                                                                                                     Mei 2024

Het zal u niet zijn ontgaan dat de zaak daar langzaam maar zeker verslechterd. En het gaat nu voornamelijk om de gronden rond de Roode Leeuw. Die mede door toedoen van uw dorpsver. toegankelijk zijn gebleven na aankoop door de huidige eigenaren. Maar dit schept ook enige verantwoording. Vandaar dit bericht.

Tijdens de laatste Hemelvaartsdag verbleven daar verschillende toeristen dan wel mensen op doortocht die hun restafval gratis aan u hebben gedoneerd. Maar het zijn niet allen deze passanten die restafval voor ons achter laten. “Er ligt en staat al zoveel, dat van mij kan ook nog wel bij” kinkt begrijpelijk ! Toch is dit niet onbeperkt de bedoeling.

De huidige aanblik van allerlei voertuigen, al dan niet in bedenkelijke (technische) staat. Nodigt uit tot illegaal (nachtelijk) verblijf. Met achterlating van afval. Het stallen van nog meer aanhangers, campers, caravans enz. Het moment lijkt niet ver van ons verwijderd dat er ook gevaarlijk afval wordt gedumpt.

Er gaan geruchten dat er ook prostituees wordt bedreven. Handel in verdovende middelen werd reeds aangetoond. Wilt u dit? En kiest u voor verdere verloedering van de intree van ons dorp. Of wilt u ook een haalt toeroepen aan deze ontwikkeling?

Wij stellen nadrukkelijk dat het hier niet gaat om een heksenjacht. Gebruik van de parkeerplaats voor bedrijfswagens valt binnen de acceptatie grenzen. Ook het tijdelijke parkeren van vakantie voertuigen etc. kan op begrip rekenen, als het tenminste past binnen de gemeentelijke verordeningen. Ook voor “carpoolen” zien wij de voordelen. Maar het dumpen van allerlei voertuigen omdat het kosten uitspaart voor een winterstalling. Of omdat men zich schaamt om zo’n wrak voor de deur te zetten. Hier is de locatie niet voor bedoelt en steunen wij het gemeentelijke beleid.

Wij hebben de medewerking van de gemeente. Om de ontwikkelingen rond de Roode Leeuw binnen de perken te houden. Er zijn inmiddels notities op alle voertuigen aangebracht. Neem hier aub kennis van. En kom ik actie.

Bij vragen kunt ten alle tijden contact opnemen met uw dorpsver.

Met vriendelijke groet

Ad interim voorzitter v/d dorpsvereniging                                                      lid:

 

Peter Joosse.                                                                                                           John d Rijke